Piyasanın Karamsar Stratejisti Pozitif Görünüme Geçti

Piyasanın karamsar stratejisti olarak bilinen Michael Wilson, ABD hisse senetlerine yönelik görüşünü pozitife çevirdi.

Michael Wilson’dan S&P 500 İçin Yeni Hedef

Piyasanın karamsar stratejisti olarak bilinen Michael Wilson, ABD hisse senetlerine yönelik görüşünü pozitife çevirdi. Wall Street’in önde gelen stratejistlerinden olan Wilson, S&P 500 endeksi hedefini 4.500 puandan 5.400 puana yükseltti ve endeksin Haziran 2025’e kadar %2 artış göstereceğini öngördü.

Güçlü Kazanç Büyümesi Beklentisi

Morgan Stanley’nin çeşitli varlıklara ilişkin ikinci yarı görüşlerini paylaştığı bir notta Wilson, ABD’de güçlü kazanç büyümesi beklediklerini belirtti. Bu yıl içinde endeks bir dizi rekor seviyeye ulaşmış olsa da Wilson, daha önce S&P 500 için belirlediği 4.500 puan hedefine sadık kalmış ve geniş bir kazanç artışının olmaması nedeniyle bu hedefi yükseltmenin bir gerekçesi olmadığını ifade etmişti.

Ekonomik Belirsizliklere Rağmen İyimserlik

Geçtiğimiz ay ise Wilson, artan ekonomik belirsizlikler nedeniyle endeksin yönüne ilişkin iddialı tahminlerde bulunmaktan kaçındığını belirtmişti. Her ne kadar Morgan Stanley, yılın ikinci yarısında riskli varlıkları destekleyecek olumlu bir makro ortam beklese de, Wilson, verilerin daha değişken hale gelmesiyle birlikte ekonomik sonuçları tahmin etmenin zorlaştığını vurguladı.

Deutsche Bank’tan Benzer Bir Yükseliş

Deutsche Bank AG stratejistleri de benzer bir iyimserlik sergileyerek, endeks için 2024 sonu hedefini 5.100’den 5.500 puana yükseltti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.