Hükümet, Kamu Tasarruf ve Verimlilik Programıyla Masrafları Sınıyor

Web’in gücünü ortaya çıkarın. İşletmenizi büyütün, markanızı geliştirin ve hedef kitlenizle bağlantı kurun. Dijital dünyada başarılı olun!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” Kamuoyuyla Paylaşıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”ni açıkladı.

Yılmaz, kamu tasarrufunun artırılmasının bütçe açığını, kamu borçlanmasını, faiz yükünü ve cari açığı azaltacağına vurgu yaptı. Birim kaynakla daha fazla sonuç elde etmeyi hedeflediklerini belirten Yılmaz, güncel ihtiyaçlara odaklanılacak ve yeni teknolojiler kullanılacağını ifade etti.

Şimşek, yeni bina alımı ve yapımının üç yıl durdurulacağını, deprem riski olanlar hariç olmak üzere kamu araçlarının satın alınması ve kiralanmasının da üç yıl boyunca durdurulacağını açıkladı.

Kamu çalışanlarının yönetim kurulu ücretlerine sınırlama getirileceğini ve sadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınabileceğini belirten Şimşek, bu ücretlere üst sınır getirileceğini söyledi.

Mal ve hizmet alım ödeneklerinde yüzde 10, yatırım ödeneklerinde ise yüzde 15 oranında kesinti yapılacağını ifade eden Şimşek, kamu ihale reformu, KİT’lerde yönetişim reformu, vergide adalet ve etkinlik ile kayıt dışılıkla mücadele gibi alanlarda da çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.