Uber, Türkiye’nin Yeni Şehirlerine Genişliyor

Uber Türkiye, yeni şehirlere açılmayı planlıyor. Genel Müdür Neyran Bahadırlı, “Orta vadeli hedeflerimiz arasında Türkiye’nin potansiyelinden yararlanmak var.” dedi.

Uber Türkiye Ülke Müdürü Neyran Bahadırlı’dan Türkiye ve Global Hedefler: Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Açıklamalar

Sakarya’nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Uber Türkiye Ülke Müdürü Neyran Bahadırlı, şirketin global ve Türkiye hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’deki Faaliyetler

Bahadırlı, Uber’in Türkiye’de şu anda yalnızca taksi araçlarıyla çalıştığını vurguladı. “Regülasyonlar nedeniyle stratejimizi taksi politikalarıyla uyumlu hale getirdik ve son üç yılda yüksek bir büyüme ivmesiyle ilerliyoruz” dedi.

Uber Uygulaması Yoğun Kullanılıyor

Bahadırlı, Türkiye’nin Uber’in öncelikli ülkelerinden biri olduğunu ifade etti. “Geçtiğimiz yıl Uber uygulaması üzerinden 35 milyon taksi çağrısı yapıldı ve uygulamada 45.000’e yakın aktif taksici yer aldı. Türkiye’de uygulamanın indirme sayısı şu anda yaklaşık 7 milyon. Bu, Türkiye’nin Uber için büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor” diye belirtti.

Yenilikçi Projeler

Bahadırlı, Uber’in Türkiye için özel olarak geliştirdiği yenilikçi projeler üzerinde çalıştığını söyledi. Bu projelerden birinin taksilerde rezervasyon özelliği olduğunu vurguladı. “İstanbul ve Ankara’da ilk kez uygulanan bu özellik sayesinde yolcular, taksi yolculuklarını önceden planlayabiliyor. Bu hizmete büyük bir talep var ve hızla büyüyor” dedi.

Türkiye’deki Genişleme Planları

Bahadırlı, Uber’in Türkiye’deki planlarına ilişkin bilgi vererek, “Şu anda Türkiye’de 10 şehirde faaliyet gösteriyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya en büyük şehirlerimiz. Yeni şehirler eklemeyi değerlendiriyoruz. Türkiye genelinde yüksek bir potansiyel görüyoruz ve Uber teknolojisini başka şehirlere yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Global Öncelikli Ülkelerden Türkiye

Bahadırlı, Türkiye’nin Uber için globalde öncelikli ülkelerden biri olduğunu söyledi. Bu durumun nedenlerini açıklayarak, “Birincisi, Türkiye’de hızlı bir büyüme ivmesiyle hareket ediyoruz. İkincisi, taksi, Uber’in global stratejilerinde önemli bir yer tutuyor. Uber, ekosistemdeki tüm oyuncuları kapsayan bir yaklaşım izliyor ve 2040 yılına kadar dünyadaki tüm taksicileri platformuna dahil etmeyi hedefliyor” dedi.

Elektrikli Araçlara Odak

Neyran Bahadırlı, elektrikli araçların Uber’in geleceği için kritik önem taşıdığını belirtti. Uber’in 2040 yılına kadar sıfır emisyonlu bir platform olmayı hedeflediğini vurguladı. “Bu hedefe ulaşmak için Uber, globalde 800 milyon dolarlık bir yatırım taahhüdünde bulundu. Bazı ülkelerde yatırım destekleri başladı ve Uber’in sıfır emisyon platform hedefine çok daha kısa sürede ulaşması bekleniyor. Türkiye için de bu vizyonu benimsiyoruz ve yeni projeleri değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.