S&P, Türkiye’de Kredi Notunu Yükseltti: İyileşen Ekonomi ve Reformlar Belirleyici Oldu
S&P, Türkiye’nin notunu “B”den “B+”ya yükseltti; görünüm “pozitif” kaldı.
S&P, Türkiye Ekonomisine İlişkin Değerlendirmesini Açıkladı
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “B”den “B+”ya yükselttiğini duyurdu. Kredi notu görünümü “pozitif” olarak korunuyor.
S&P, Türkiye’nin yerel seçimlerin ardından dış dengenin etkisiyle para, maliye ve gelirler politikalarındaki koordinasyonun iyileşmesini beklediğini belirtti. Bu iyileşmenin önümüzdeki iki yılda portföy girişlerini artıracağı, cari açığı daraltacağı ve enflasyon ile dolarizasyonu düşüreceği öngörülüyor.
S&P, Türkiye’nin politika yapıcılarının cari açığı daraltmaları ve dolarizasyonu tersine çevirmeleri halinde enflasyonu düşüreceklerini ve liraya güveni yeniden tesis edeceklerini belirtti. Bu durumda Türkiye’nin kredi notunun daha da yükselebileceği ifade edildi.
S&P’nin tahminlerine göre Türkiye ekonomisi bu yıl ve gelecek yıl %3 büyüyecek. Tüketici fiyat artışlarının bu yıl %55,8, gelecek yıl ise %27,3 olacağı öngörülüyor.
S&P, Aralık ayında Türkiye’nin politika düzenlemelerinden dolayı ülkenin kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirmişti. Diğer kredi derecelendirme kuruluşları Moody’s ve Fitch Ratings de son dönemde Türkiye’nin kredi notu görünümünü yükseltmişlerdi.
Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.