Savunma Sanayi Başkanı Görgün’den Özgüvenli Açıklama: “Türk Savunma Sanayimiz Tam Bağımsızlık Yolunda”

Görgün: Savunma sanayimiz gemiden helikoptere her şeyi üretiyor.

Savunma Sanayii’nden Verimlilik ve Teknoloji Konuşması

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ATO Congresium’da düzenlenen 6. Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görgün, Savunma sanayii alanında verimliliğin, bilim, teknoloji ve yenilik kapasitesini yükselterek Türkiye’deki sorunların çözümüne hız kazandırmak, refah düzeyinin artmasına katkı sunmak olduğunu söyledi.

AR-GE projelerinin etkisinin, mali büyüklüklerinin çok ötesinde olduğunu vurgulayan Görgün, “Her bir AR-GE projesi, bir bağımlılık sorununu ortadan kaldıran çığır açıcı bir teknolojiyi içeriyor.” dedi.

Savunma Sanayii Başkanlığı olarak Türkiye Yüzyılı’nda, Savunma Yüzyılı’nda odaklarının AR-GE ve teknoloji olduğunu belirten Görgün, vizyonlarını “yenilikçi ve rekabetçi teknolojiler ile barışa hizmet eden, küresel bir marka ve değer haline gelmiş Türk Savunma Sanayii” olarak belirlediklerini söyledi.

Hedeflerine ulaşmak için hangi teknoloji alanlarına yatırım yapmaları gerektiğini ince eleyip sık dokuyarak tespit ettiklerini belirten Görgün, “Bugün üretimini gerçekleştirdiğimiz birçok teknoloji ürünümüzde hassas bir süreç yönetimi sergiliyoruz. Diğer yandan elektronik harp yeteneklerimizle dünyada çok az ülkenin sahip olduğu bir ürün yelpazesine kavuştuk.” dedi.

Türkiye’nin haberleşme alanında dünyanın süper ligi seviyesinde yer aldığını bildirerek, hamdolsun bugün özellikle uydu haberleşme sistemlerinde cep telefonu sinyalinin trilyonda biri seviyesindeki bir sinyali 36 bin kilometreden alıp işleyebildiklerini ve anlamlı hale getirdiklerini söyledi.

Görgün, nitelikli insan kaynaklarını geliştirmeye dönük bir dizi çalışma başlattıklarını belirterek, Savunma Sanayii Akademi bünyesinde verilen eğitimler, Vizyoner Genç kapsamında uygulanan programlar, Yüksek Öğretim Kurulu ile üniversitelere yönelik oluşturulan içerik ve çalışmalar, açılan dersler, Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte müfredatını oluşturup işlerliğe aldıkları savunma ve havacılık odaklı Meslek Yüksek Okulları ve Mesleki Teknik Anadolu liseleri vesilesiyle savunma sanayisinin yeni neferlerini yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Görgün, yaptıkları bu çalışmalardaki temel amacın yetenek yönetimi faaliyetleri ile verimliliği maksimum düzeye çıkarmak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği “Küresel Güç Türkiye Vizyonu” doğrultusunda, Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı verecek çalışmalarını kararlılıkla sürdürmek olduğunu söyledi.

Türk savunma sanayisinin bugün geldiği noktada, gemilerinden helikopterine, zırhlı araçlarından insansız hava araçlarına, silah sistemlerinden uydu çalışmalarına, hava savunma sistemlerinden elektronik harbe kadar, ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak üretebilir durumda olduğunu belirtti.

Türkiye Verimlilik Vakfı ve Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Cemalettin Kömürcü de yaptığı konuşmada, altıncısı gerçekleşen bu etkinliğe, bu yıl da büyük bir ilginin olmasını beklediklerini ifade etti. Önceki yıllarda fuara 500 bine yakın kişinin katıldığını belirten Kömürcü, bu yıl da 100 bin kişinin katılım sağlayacağının tahmin edildiğini söyledi.

Kömürcü, 3 gün boyunca 60’a yakın etkinliğin gerçekleşeceği fuar bölgesinde, panel, seminer ve sertifikasyon programları ile Türkiye’nin önemli teknoloji kurum ve kuruluşlarının çalışmalarını sergileyeceğini belirtti.

Türkiye’nin son yıllarda ürettiği teknolojilerin büyük bir çabanın ve gayretin eseri olduğunu söyleyen Kömürcü, “Çocukluğumuzda Hollywood filmlerinde izlediğimiz ve hayal kurduğumuz bu üretimler, bugün gerçek oldu. Biz de bu gerçekleri sergileme fırsatı buluyoruz.” diye konuştu.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.