Netflix’in Türkiye Macerası: 13 Bin Yaratıcı Zihnin Yeni Adresi

Netflix Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinde 80+ şirketle iş birliğiyle 13.000+ sektör çalışanı destekliyor.

Netflix, Türkiye’de Zengin İçerik Kütüphanesi Oluşturuyor ve Sektöre Destek Veriyor

Netflix Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Kamu İlişkileri Direktörü Pelin Mavili, Türkiye’de 80’den fazla yapım ve dağıtım şirketiyle iş birliği yaparak kapsamlı bir içerik kütüphanesi geliştirdiklerini ve bu süreçte 13.000’den fazla sektör profesyoneli için istihdam yarattıklarını belirtti.

Netflix, TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi tarafından düzenlenen Kreatif Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. Zirve, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer sektör uzmanlarını ağırladı.

Mavili, konuşmasında son yıllarda film ve dizi yapımında artış gözlemlendiğini vurgulayarak, “Netflix olarak hedefimiz, üyelerimize çeşitli tür ve formatlarda en iyi yapımları sunmaktır. Türkiye’de 80’den fazla yapım ve dağıtım şirketiyle çalışarak zengin bir içerik kütüphanesi yarattık. Bu, 13.000’den fazla sektör çalışanına istihdam sağladı. Bu önemli bir başarıdır, ancak daha fazlasını başarmaya kararlıyız” dedi.

Türkiye’nin güçlü yaratıcı sektörünün uzun yıllardır birçok ülkeye içerik ihraç ettiğini belirten Mavili, “Netflix ile bu erişim daha da genişledi. Yaptığımız bir araştırmaya göre, Netflix üyeleri, üye olmayan kişilere göre Türk yapımlarını %50 daha fazla izliyor. ABD’de bu oran %100’e yaklaşıyor. Yani artık Türk yapımlarına ilgi duymayan kitlelere de ulaşıyoruz” diye belirtti.

Mavili, bu geniş erişimin Türkiye’ye kültürel ve ekonomik faydalar sağladığını vurgulayarak, Netflix’teki Türk yapımlarını izleyenlerin Türkiye’yi ziyaret etme isteklerinin 2,6 kat, Türkçe öğrenme isteklerinin ise 4,6 kat arttığını söyledi.

Sekktörün geleceğine yatırımın önemine dikkat çeken Mavili, “Netflix olarak Türkiye’de senaryo yazarlığından yaratıcı yapımcılığa kadar çeşitli alanlarda ücretsiz eğitim programları düzenliyoruz. Son olarak Ankara Bilim Üniversitesi ile görsel efekt konusunda yeni yetenekler yetiştirecek bir ders programı başlattık. Sektörümüzün geleceğe çok daha güçlü adımlarla ilerleyeceğine inanıyoruz” dedi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.