KOSGEB Desteğiyle 350 Kişilik Ekip, 400 Daha İstihdam Sağlayacak

Diyarbakır’da KOSGEB desteğiyle tekstil imparatorluğu kuran girişimci, ikinci fabrikayı kurmaya hazırlanıyor.

Diyarbakırlı Girişimci Çakmak’ın Yolculuğu

1995-2019 yılları arasında İstanbul’da tekstil sektöründe faaliyet gösteren Cengiz Çakmak, 2019 yılında tekstil üretimini memleketi Diyarbakır’a taşıdı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) kurduğu fabrikada 15 çalışanla işe başlayan Çakmak, KOSGEB İleri Girişimcilik Programı kapsamında aldığı 110.000 TL hibe ile işini büyüttü. Ardından KOBİ-GEL Destek Programları’ndan faizsiz kredi ve hibe şeklinde toplamda 1.198.000 TL destek aldı.

Bu desteklerle makine kapasitesini artıran Çakmak, istihdam sayısını da 350’ye yükseltti. Yeni bir fabrika kurma hazırlıklarını sürdüren girişimci, burada 400 kişiye iş imkanı sağlamayı hedefliyor.

Çakmak, dönüşünün ardından yurt içi ve yurt dışı firmalara fason üretim yaptığını belirterek, “Kendi markamızla üretime geçerek ihracat yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

İstihdam ve Ekonomiye Katkı

KOSGEB İl Müdürü Vedat Güler, KOSGEB’in genç, kadın girişimciler ve KOBİ’lere destek verdiğini vurguladı. Çakmak’ın fabrikasının KOSGEB destekleriyle büyüdüğüne dikkat çeken Güler, “İstihdama ciddi katkı sağlayan bir firma” ifadelerini kullandı.

Çalışanların Memnuniyeti

Fabrikada çalışan Esma Çakır ve Sultan Ekin, iş imkanı buldukları için mutlu olduklarını dile getirdiler. Çalışmaya başladıktan sonra hayatlarının değiştiğini belirten çalışanlar, kentte daha fazla fabrikayla daha fazla kişinin istihdam edilmesini istediler.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.