Alman Eylemciler, Tesla’nın Giga Fabrikası Genişlemesine Dahil Oldu

Berlin yakınındaki Tesla fabrikasının ormanlık alan kullanımıyla genişletilmesine itiraz eden bir grup, fabrikaya zorla girdi.

Tesla’nın Almanya Fabrikası Yakınlarındaki Protestolar Şiddete Dönüştü

Bölge emniyetinden gelen bilgilere göre, Tesla’nın Avrupa’daki ilk fabrikası “Giga Berlin” yakınlarında toplanan protestocular, polis barikatını aşarak fabrikanın bulunduğu alana girmeyi başardılar. Fabrikanın güvenliğini sağlayan polis, bazıları maskeli olan protestocuların binaya girmesine engel oldu.

Olaylar sırasında birkaç protestocu gözaltına alındı. Üç polis memuru ve bir kadın protestocu yaralandı. Otoyol çıkışları kapatılırken, protestocular demiryolu raylarına oturarak demiryolu ulaşımını durdurdular.

İklim aktivistleri Şubat ayından beri ağaç evlerden oluşan bir kampta Tesla fabrikasının genişletilmesi ve ormanların yok edilmesini protesto ediyorlar. Protestocular, politikacıların vatandaşların tesislerin genişletilmesine karşı kullandıkları oylara saygı göstermesini ve oylama sonucunun uygulanmasını talep ediyorlar.

Aktivistler, Tesla’nın fabrika yakınındaki ormanlık alanı işgal ettiğini ve bölgedeki içme suyu kaynaklarını korumak istediklerini savunuyorlar. “Giga Berlin” olarak bilinen fabrikada bataryalar, güç aktarma organları ve araçlar üretiliyor.

Tesla, tedarik güvenliğini artırmak için fabrikanın yanına depolama tesisleri ve çalışanların çocukları için bir anaokulu inşa etmeyi planlıyor. Ancak bu planın yaklaşık 100 hektarlık alandaki ağaçların kesilmesine neden olacağı iddia ediliyor.

Son beş yıldır kuraklıktan etkilenen bölgedeki tesis, yüksek su kullanımı nedeniyle yerel sakinler arasında endişelere yol açarken, genişleme planının “su koruma bölgesi”ni de tehdit ettiği belirtiliyor. Şubat ayında Grünheide’de yapılan bölge sakinleri oylamasında, fabrikanın genişletilmesine karşı oy kullanılmıştı. İlk fabrika alanı için 92 hektarlık alanda ağaç kesimi, çevreciler ve Alman kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.