Çalışma Bakanı Işıkhan: “20 Yılda 459 Bin 541 Engelli İş Sahibi Oldu”

20 yılda 459.541 engelli, Vedat Işıkhan sayesinde iş buldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Engellilere Yönelik Hizmetleri Paylaştı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası vesilesiyle açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) engellilere yönelik hizmetlerini paylaştı.

Işıkhan, engelli vatandaşların sosyal ve ekonomik desteklenmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri için çalıştıklarını belirtti.

Sağlık Alanında Kolaylıklar

Engellilere sağlık alanında kolaylıklar sağlandığını vurgulayan Işıkhan, işverenlere engellilerin istihdamı halinde sigorta prim teşviki verildiğinden bahsetti.

Erken Emeklilik İmkanı

En az yüzde 40 çalışma gücü kaybı olan engellilere daha az süre ve primle erken emeklilik imkanı sunulduğunu belirten Işıkhan, malul erkek yetimlere yaş şartı aranmaksızın yetim aylığı bağlandığını ifade etti.

İş İmkanları

Işıkhan, 330 iş koçunun engellilerin yanında olduğunu ve son 20 yılda 459 bin 541 engelli vatandaşın işe yerleşmesine aracılık edildiğini söyledi.

Girişimcilik Desteği

Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilere yönelik hibe desteğinin 150 bin liradan 400 bin liraya yükseltildiğini belirten Işıkhan, 2014 yılından bu yana 3 bin 608 engelli girişimciye 183 milyon liranın üzerinde hibe desteği verildiğini açıkladı.

Eğitim ve Danışmanlık

2012’den 2024 Nisan sonuna kadar 65 bin 218 engelli vatandaşın kurs ve programlardan yararlandırıldığını belirten Işıkhan, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında aynı dönemde 1,3 milyon engelli vatandaşla 2,6 milyon bireysel görüşme gerçekleştirildiğini ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.