Mastercard Çin Finans Sektörüne Girdi

Mastercard, Çin’de yuan ile ödemeleri kabul ediyor.

Mastercard’ın Çin Yolculuğu Başladı

Xinhua’nın haberine göre, Mastercard’ın Çin’deki ortağı NetsUnion ile kurduğu ortaklık nihayet faaliyete geçti. Mastercard, üç yıllık bir başvuru sürecinin ardından Kasım 2023’te Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi’nden işletme lisansı aldı.

Çin’in ödeme sistemleri pazarını dış rekabete açma yönünde bir adım olarak görülen bu izin, Mastercard’ın ülkedeki varlığını önemli ölçüde artıracak. 2020 yılında benzer bir lisans American Express’e verilmiş olsa da şirket, Çin’deki ortaklığının kontrol hissesine sahip değil.

Çin’in ödeme sektöründe, banka ve kart işlemlerine kamuya ait UnionPay şirketi hakimken, AliPay ve WeChat Pay gibi çevrimiçi ödeme sistemleri de yaygın olarak kullanılıyor. Mastercard’ın bu piyasaya girişi, rekabeti artırması ve tüketicilere daha fazla seçenek sunması bekleniyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.