ÇAYKUR’un “Çayını Kardelen Gibi Temiz Tut” Kampanyasında İlk Haftada 14 Bin Ton Yaş Çay

🔥 ÇAYKUR, sıcağın gelişiyle çay hasadına hız verdi!

ÇAYKUR, 2024 Yaş Çay Alımı Başladı

ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, 2024 yılı yaş çay alım kampanyası 4 Mayıs Cumartesi günü başladı. Kurum, bugüne kadar 14.000 ton yaş çay temin etti.

ÇAYKUR Yöneticileri ve Rizespor Teknik Direktörü Çay Hasat Etti

Yaş çay alım kampanyasının başlangıcı münasebetiyle, Ziraat Botanik Çay Bahçesi’nde gerçekleştirilen bir törene ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ve ÇAYKUR Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut katıldı ve çay hasadı yaptı.

Palut’a Hasat Eğitimi Verildi

İlk kez çay toplayan Teknik Direktör Palut’a, Genel Müdür Alim, hasadın usullerini aktardı. Palut, hasadın ardından yaptığı açıklamada, üreticilere ve sanayicilere hayırlı bir sezon temennisinde bulundu.

Rize’nin Çay Önemi Vurgulandı

Yaklaşık sekiz aydır Rize’de bulunduğunu belirten Palut, “Çayın bu bölge için öneminin farkındayız. İnşallah bereketli bir yıl olur” dedi. Palut, Türk çayının kalitesine değinerek, “Son derece doğal, üzerine kar yağan dünyadaki tek çay. Katkısız, içimi keyifli bir çay. Rize’de çay içtiğinizde, başka yerlerdeki çaylar aynı lezzeti vermiyor. Son derece kaliteli ve içimi güzel” değerlendirmesinde bulundu.

Çay Hasadı Deneyimi

Çay toplamayı ilk kez deneyimlediğini aktaran Palut, “Yeşillikler arasında bahçede olmak çok keyifli ve stres atan bir durum. Her iş stresli ve bizim mesleğimiz de öyle. Dışarıdan baktığımda, çay toplama bana daha zor ve karmaşık geliyordu. Ancak bahçeye girdiğimizde, yapılabilir ve pratik olduğunu gördük. Güzel bir deneyimdi” diye konuştu.

Avrupa Hedefi Sürdürülüyor

İlhan Palut, Trendyol Süper Lig’de kalan son üç haftaya da değindi: “Avrupa yolunda eskisi kadar olmasa da iddiamız var. Futbol, her sonuca açık bir oyun. Güzel performansların sergilendiği bir sezonu, aynı oyun ve sonuç kalitesiyle tamamlamak istiyoruz. Aynı ciddiyetle maçlara çıkıp güzel sonuçlar almaya çalışacağız. Çaykur Rizespor’da kalıp kalmayacağım konusunda her zaman sorular geliyor. Olumlu duygular içindeyim. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Rizespor’un gelecek sezon planlamalarına başladık. Görüşmelerin detayları var. Şu anda ben, ekibim, yönetim kurulu, şehir ve camia görüşmeleri olumlu karşılıyor ve görüşmeler bu yönde devam ediyor.”

ÇAYKUR Genel Müdür Alim ise Palut’a yaş çay sezonu programına katılıp hasat yaptığı için teşekkür ederek, üreticilere bereketli bir sezon diledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.