Trafik Sigortası Azami Prim Oranı Haziran’da %3,25

SEDDK, zorunlu trafik sigortasında %3,25 azami prim artışı onayladı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerindeki artış oranını belirleyen genelgeyi yayımladı.

Genelgeye göre, 2024 yılı Mayıs ayında uygulanmaya başlanan primler, araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan azami primler, 2024 yılı Haziran ayı için yüzde 3,25 oranında artırılacak.

SEDDK, 1 Mayıs tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortasında hasar maliyet endeksi uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama kapsamında prim artışları, asgari ücret, yedek parça fiyatları, bakım-onarım maliyetleri ve motorlu araçların fiyatlarındaki değişimler dikkate alınarak hesaplanacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.