Merkez Bankası Menkul Kıymet Tesisi’ne Son Verdi

TCMB, menkul tesisine ait kuralı iptal etti.

TCMB Makroihtiyati Çerçevede Sadeleşmeye Devam Ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), makroihtiyati çerçevede sadeleşme adımları atmaya devam ediyor. Bu sadeleştirmeler piyasa mekanizmasının etkinliğini artırmayı ve makro finansal istikrarı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Resmi Gazete’de bugün yayınlanan tebliğ ile menkul kıymet tesisi düzenlemesi yürürlükten kaldırıldı. Böylece 6 Nisan 2024 tarihli basın duyurusunda duyurulan menkul kıymet tesisi sadeleştirme adımları tamamlanmış oldu.

TCMB’nin 6 Nisan’daki duyurusunda ayrıca menkul kıymet tesisine tabi yükümlülüklere uygulanan menkul kıymet tesis oranının yüzde 1’e indirildiği ve kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi uygulamasının da sonlandırılacağı belirtilmişti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.