ABD Mortgage Faizlerinde Keskin Bir Düşüş

ABD’de 30 yıllık ipotek oranı %7,18’e geriledi, 3 ayın en düşük seviyesi oldu.

Mortgage Başvuruları Haftadan Haftaya Arttı

Mortgage Bankalar Birliği (MBA), 3 Mayıs ile sona eren haftayı kapsayan mortgage verilerini yayınladı. Veriler, mortgage başvurularının bir önceki haftaya göre %2,6 arttığını gösteriyor.

Bu artış, konut satın alma uygulamalarındaki %2’lik ve yeniden finansman uygulamalarındaki %5’lik yükselişlerle desteklendi.

30 yıllık mortgage’lar için ortalama faiz oranı geçen hafta %7,29’dan %7,18’e gerilerken, 15 yıllık mortgage’lar için ortalama faiz oranı %6,74’ten %6,60’a düştü.

MBA Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Başekonomisti Mike Fratantoni, hazine tahvili ve mortgage faizlerinin düşüşünü, istihdam piyasasının yavaşlaması, ücret artışının 2021’den bu yana en düşük seviyede olması ve Fed’in faiz artışlarını sürdürme planlarını terk edebileceği beklentilerine bağladı.

Fratantoni ayrıca, mortgage başvurularının son üç haftadır ilk kez arttığını belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.