Toyota, Zayıflayan Yen ve Arttırılan Hibrit Satışlarıyla Rekor Kâr Elde Etti

Toyota’nın karı, zayıf yen ve hibrit talebinin artışıyla yükseldi.

Toyota’nın Mali Sonuçlarında Hibritlerin Etkisi

Toyota, Mart 2024’te sona eren mali yıla ilişkin finansal sonuçlarını yayınladı. Şirket, gelirinin bir önceki mali yıla göre %21,4 artarak rekor seviye olan 45,1 trilyon yene ulaştığını duyurdu.

Hibrit araç talebinin artması, Toyota’nın net karında %100’lük bir artışa yol açtı ve net karını 4,94 trilyon yene (31,9 milyar dolar) taşıdı. Şirketin küresel satışları da Kuzey Amerika ve Avrupa’da hibrit araçlara olan güçlü talebin desteğiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 10,3 milyon adede yükseldi.

Toyota’nın hibrit araç satışları, “Prius modeli”nin öne çıkmasıyla yıllık %31 artış kaydederek 3,7 milyon adede ulaştı.

Toyota, Mart 2025’te bitecek mali yıl için daha muhafazakar bir görünüm çizerek, elektrikli ve hidrojenli araçlar gibi “büyüme alanlarına” ve “insan sermayesi”ne yapılan yatırımlar nedeniyle karının %27,8 azalacağını öngördü.

Şirket, bu mali yıl içinde dünya çapında araç satışlarının %1,3 düşüşle 10,95 milyon olacağını tahmin ediyor. Buna rağmen satış gelirlerinin %2 artarak 46 trilyon yene ulaşmasını bekliyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.