Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arzı için Talep Toplama Tarihleri Belli Oldu

Altınay Savunma, halka arzla vatandaşa güçlerini birleştirip teknolojiyi ilerletiyor.

Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arzı Mayıs Ayında

Altınay Savunma Teknolojileri‘nin halka arz süreci, 8-10 Mayıs tarihlerinde talep toplama aşamasıyla başlayacak.

Halka Arz Detayları

Halka arz, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Konsorsiyum eş liderleri ise Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman olacak.

Pay başına 32 lira olarak belirlenen halka arz fiyatı kapsamında;

  • 35 milyon 294 bin 118 lira nominal değerde hisse sermaye artışı ile,
  • 23 milyon 529 bin 412 lira nominal değerde hisse ortak satışı ile

satışa sunulacak. Böylece şirketin yaklaşık %25’i halka açık hale gelecek.

Hisselerin Dağılımı

Halka arz edilecek hisselerin:

  • %69’u yurt içi bireysel yatırımcılara,
  • %30’u yurt içi kurumsal yatırımcılara,
  • %1’i Altınay Grubu çalışanlarına

ayıracak. Halka arz büyüklüğünün yaklaşık 1,9 milyar lira olması öngörülüyor.

Altınay Savunma Teknolojileri Hakkında

Altınay Savunma Teknolojileri’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay, savunma alanındaki özgün çalışmalarıyla 2014’te ayrı bir şirket kurma kararı aldıklarını belirtti. Şirketin amacını ise “ulusal imkanlarla yüksek teknolojiye dayalı savunma ürünleri, hizmetleri ve teknolojilerini geliştirmek” olarak tanımladı.

Altınay, halka arzın en önemli özelliğinin, “milletimizden almış olduğumuz güçle var ettiğimiz bir teknoloji şirketini tekrar milletiyle beraber buluşturmak ve kuvvetlendirmek” olduğunu vurguladı.

Halka arz gelirleri, şirketin vizyonu ve geleceği için önemli alanlara yönlendirilecek. Yeni teknoloji yatırımları, test ve doğrulama altyapıları, özgün ürün ve teknoloji geliştiren şirketlerin desteklenmesi öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

AR-GE Merkezi Hedefi

Altınay, gelecek dönemde yaklaşık 1000 AR-GE mühendisinin çalışacağı bir teknolojik AR-GE merkezi kurmayı hedeflediklerini ifade etti. Şirket ayrıca, farklı bölgelerde altyapılar kurmayı, yeni platform ürünleri geliştirmeyi ve ülkenin savunma ve diğer teknoloji alanlarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.