Fahiş Fiyat Spekülasyonlarına 61 Milyon Lira Darbe

Fiyat denetimi, fahiş artış ve stokçuluk için 61 milyon lira ceza.

Ticaret Bakanlığı’ndan Piyasa Bozucu İşlemlere Karşı Sert Mücadele

Ticaret Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada 2 Mayıs’ta düzenlenen Rekabet Kurulu toplantısında alınan kararları kamuoyuyla paylaştı.

Toplantıda, temel gıda ve ihtiyaç maddelerindeki fahiş fiyat artışları, otomotiv sektöründeki stokçuluk, hazır beton ve çimento sektöründeki aşırı fiyat yükselmeleri ve ekmek fiyatlarında tarife dışı satışlar gibi piyasa bozucu uygulamalar ele alındı.

Yapılan incelemeler sonucunda, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapan işletmelere toplamda 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulandı.

Bakanlık, 2023 yılında bu tür piyasa bozucu eylemler nedeniyle işletmelere toplam 355 milyon 804 bin 957 lira idari para cezası uyguladı.

Ticaret Bakanlığı, piyasa işleyişine ve serbest rekabete zarar veren, tüketicilerin mağdur olmasına yol açan uygulamalara karşı mücadelesini sürdürecek. Bakanlık, piyasa fiyatlarını bozan ve tüketicileri olumsuz etkileyen eylemlere karşı gerekli idari tedbirleri almaya devam edecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.