S&P’nin Türkiye Not Artırımına İTO Başkanı’ndan Yorum: Dış Sermaye Gazı Verecek

İTO Başkanı Avdagiç: Dezenflasyonla güven artacak, dış sermaye girişi hızlanacak.

İstanbul Ticaret Odası: Kredi Notu Yükseltmesi Ekonomiye Güveni Artıracak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, S&P’nin Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesinin önemini vurguladı. Avdagiç’e göre, not artışı, yurt içi ve yurt dışında ekonomiye olan güveni artıracak ve dış sermaye girişlerinin hızlanmasına yol açacak.

Türkiye’nin kredi notunun “B”den “B+”ya yükseltilmesinin ve görünümünün “pozitif” olarak korunmasının ardından açıklama yapan Avdagiç, özellikle yılın ikinci yarısında dezenflasyon sürecine girilmesinin bu güven artışına katkıda bulunacağını belirtti.

Avdagiç, “Ekonomiye olan güvenin artması ve dış sermayenin hızlanması, enflasyonla mücadelede eşgüdüm ve kararlılıkla devam edildikçe Türkiye ekonomisine büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Kredi notu artışının piyasaların Türkiye’ye olan ilgisini artıracağını vurgulayan Avdagiç, “İhtiyacımız olan mesafeleri kat etmek için uyguladığımız ekonomi programını istikrarla sürdürmemiz hayati önem taşıyor” diye konuştu.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.