Yurt Dışı Türklerin Merkez Bankası’ndaki DİBS Tevdiat Hesaplarının Bakiyesi İki Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Yurt dışı yatırımcılar, 26 Nisan’da 603,5 milyon dolarlık DİBS satın aldı. Yabancıların DİBS stoku 3 milyar doları aştı, 18 Şubat’tan bu yana ilk kez.

Yabancı Yatırımcılar Hisse ve DİBS Satın Alımlarında Hareketli

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), haftalık menkul kıymet istatistiklerini açıkladı. 26 Nisan haftasında yurt dışında yerleşik kişiler toplam 158,6 milyon dolarlık hisse senedi ve 603,5 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) satın aldı. Ancak aynı zamanda 4 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) sattılar.

Yurt dışından gelen yatırımlar, hisse senedi piyasasında kendini gösterdi. 19 Nisan’da 36,79 milyar dolar olan yurt dışı yerleşik kişilerin hisse senedi stoku, 26 Nisan’da 37,72 milyar dolara yükseldi.

DİBS piyasasında da hareketlilik gözlemlendi. Yabancı yatırımcıların DİBS stoku 2,51 milyar dolardan 3,11 milyar dolara yükseldi. Bu artış, 8 Aralık haftasından bu yana en yüksek alım seviyesine işaret ediyor. Böylece yurt dışında yerleşik yatırımcıların DİBS stoku 18 Şubat 2022’den beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Öte yandan, ŞBS stoklarında bir düşüş kaydedildi. Geçen hafta 162,3 milyon dolardan 158,1 milyon dolara geriledi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.