Türk İnşaatı ile Azerbaycan’da Ulaşımın Engelleri Aşılacak

Türkiye’nin geliştirdiği uygulama, Azerbaycan’da engellilere ve yaşlılara toplu taşımayı sesle yönetme imkanı sunuyor, kolaylık sağlıyor.

Engellilerin Toplu Taşımada Kolaylık Sağlayan Mobil Uygulaması Azerbaycan’a Ulaşıyor

Teknar Teknoloji Satış ve Pazarlama Direktörü Adem Yılmaz, Türkiye’nin ardından Azerbaycan’da da devreye alınacak olan “Engelsiz Mobil Uygulama Projesi” hakkında bilgi verdi.

Projenin, engelli bir vatandaşın toplu taşıma aracına alınmayarak mağdur edilmesinin ardından hayata geçirildiğini ifade eden Yılmaz, geliştirdikleri uygulamanın benzer sıkıntılarla yüzleşenlere çözüm sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Yılmaz, uygulamanın Türkiye’de birçok belediye tarafından benimsendiğini ve yurt dışı yetkililerin de dikkatini çektiğini vurguladı. Azerbaycan’ın Bakü Belediyesi’nin projeden oldukça etkilendiğini ve sistemin Bakü’de kurulması için son hazırlıkların yapıldığını açıkladı.

Toplu Taşımada Engeller Kaldırılıyor

Uygulamanın işleyişini anlatan Yılmaz, belediyelerden alınan engelli ve yaşlı kartlarına entegre edilen sistemin toplu taşıma araçlarına da yüklendiğini söyledi. Böylece engelli ve yaşlılar, telefonlarına yükledikleri uygulamayı sesli komutla kullanarak bulundukları konum ve gidecekleri yer hakkında bilgi alabiliyorlar.

Sistem, aynı bilgiyi toplu taşıma aracının dijital ekranına da yansıtarak görevlilerin engelli veya yaşlı yolcuları taşıdıklarını bilmelerini sağlıyor. Ayrıca, engelli veya yaşlılara bakan kişiler de ilgililerin konumları hakkında uygulama üzerinden bilgi sahibi olabiliyorlar.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.