Türk Savunma Gücü, Borsa’da Parlıyor

Türk savunma devi Altınay, robot ve sistem entegrasyonu ile Borsa İstanbul’daki gücüne güç katıyor.

Türk Savunma Sanayisi Şirketlerinin Finansal Piyasalar Yolculuğu

Türk savunma sanayisi şirketleri, başarılarını finansal piyasalara aktarmaya ve burada elde edecekleri yatırımlarla gelişimlerini sürdürmeyi amaçlıyor. Bu hedeflerine yönelik olarak hareket eden şirketler, finansal piyasaların ve yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Son dönemde, 25 yılı aşkın mühendislik deneyimine sahip Altınay Savunma Teknolojileri, projeleri ve ürünleri ile savunma teknolojilerinde ön plana çıkıyor. Şirket, halka arz sürecine başlamak için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay aldı.

Altınay Savunma Teknolojileri Halka Arzı

Altınay Savunma Teknolojileri’nin halka arzında konsorsiyum liderliğini TSKB üstlenecek. Konsorsiyumda ise Ziraat Yatırım ve Yatırım Finansman eş lider olarak görev alacak.

Birim pay fiyatı 39,30 TL olarak belirlenen şirketin halka arz büyüklüğü yaklaşık 2,3 milyar TL, halka açıklık oranı ise %25 olarak öngörülüyor. Halka arzda, 58 milyon 823 bin 530 adet hisse satışa sunulacak.

Çeşitli Alanlarda Teknoloji Geliştirme

Altınay Savunma Teknolojileri, havada, karada ve denizde teknoloji geliştirme faaliyetleri yürütmektedir. Şirketin odaklandığı alanlar arasında hareket kontrol sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri, mühimmat imha ve kritik üretim sistemleri bulunmaktadır.

Şirket, yurt içi ve yurt dışındaki kamu ve özel sektör kuruluşlarına ürün ve teknolojiler sunmakta, aynı zamanda kritik projelerin yükleniciliğini üstlenmektedir.

Önemli Projelerde Yer Alma

Altınay Savunma Teknolojileri, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu öncelikli teknolojileri hayata geçirmede aktif rol almaktadır. Şirketin yer aldığı önemli projeler arasında Altay Tankı, milli muharip uçak KAAN ve milli gemi MİLGEM gibi çalışmalar yer almaktadır.

Küresel Oyuncu Hedefi

Altınay Savunma Teknolojileri, halka arz süreci ile birlikte küresel bir oyuncu olma hedefini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Şirket, kabiliyetlerini ve imkanlarını artırarak bu hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır.

İHA’lardan KAAN’a

Altınay Savunma Teknolojileri, döner kanatlı İHA’ların tüm aşamalarını hayata geçirmek amacıyla DASAL Havacılık Teknolojileri’ni kurmuştur. Şirket, bu alanda ASELSAN ile ortaklık halinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Şirketin bir başka bağlı ortaklığı olan TAAC Havacılık Teknolojileri ise TUSAŞ ile ortak bir girişimdir. Şirket, havacılık standartlarında kritik uçuş kontrol sistemleri, iniş takımı sistemleri ve test sistemlerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi konularına odaklanmaktadır.

Yeni Tesisle Üretim Kapasitesinin Artması

Altınay Savunma Teknolojileri, Kocaeli Dilovası’nda yeni bir tesis kurmaktadır. 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak bu tesis, şirketin Türkiye’nin savunma sektöründeki üretim kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.