Toyota’nın Kamboçya’da Araç Fabrikasını Açması, Ülke Ekonomisini Canlandıracak

Toyota, Kamboçya’nın Phnom Penh şehrinde ilk araç montaj fabrikasını kurdu.

Toyota’nın Kamboçya’daki Araç Montaj Fabrikası Açıldı

Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh Özel Ekonomik Bölgesi’nde Toyota Tsusho tarafından inşa edilen araç montaj fabrikası törenle açıldı.

Başbakan’dan Güven Mesajı

Açılışta konuşan Kamboçya Başbakanı Hun Manet, Toyota’nın dünya çapında dev bir şirket olduğunu vurguladı. Manet, “Toyota gibi bir devin Kamboçya’ya güvenle gelmesi, diğer birçok şirketin de burayı izleyeceği mesajını veriyor” dedi.

Endüstriyel Gelişime Katkı

Hun Manet, yatırımın Kamboçya’nın endüstriyel gelişimine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti. Manet, fabrikanın yedek parça ihtiyacının yerel üreticiler tarafından karşılanması çağrısında bulundu.

Toyota’nın Hedefleri

Toyota Tsusho Başkanı Kaşitani İçiro, fabrikanın açılışının Kamboçya’da 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren şirket için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti. İçiro, Toyota Tsusho’nun ülkedeki karbonsuzlaştırma ve yerel insan kaynakları hedeflerine destek vermeyi ve “Kamboçya halkının mutluluğuna katkıda bulunmayı” amaçladığını vurguladı.

Fabrika Özellikleri

Toyota Tsusho tarafından işletilecek fabrikada Hilux ve Fortuner modelleri monte edilecek. Yatırım tutarı 36,8 milyon dolar olan fabrikanın montaj kapasitesi yılda 6.000 adet araç olacak.

Kamboçya Ekonomisi

Yaklaşık 17 milyon nüfuslu Kamboçya, kişi başına düşen gayri safi yurt içi hasılası 2.000 doların altında olan bir Güneydoğu Asya ülkesi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.