Finansal Teknoloji Devi IFC, Midas’ın Dijital Aracılık Yolculuğunu 6 Milyon Dolarlık Yatırımla Destekliyor

IFC, dijitalleşmeyi desteklemek için Midas’a 6 milyon dolar yatırım yapacak; bu yatırım, Türkiye’nin finans sektöründe rekabeti ve mevduat korumasını artıracak.

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Midas’a 6 Milyon Dolar Yatırım Yapıyor

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Türkiye’nin finansal aracılık sektöründe dijitalleşmeyi hızlandırma ve rekabet gücünü artırmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, IFC, önde gelen dijital aracılık şirketi Midas’a 6 milyon dolarlık bir yatırım yapacağını açıkladı.

IFC’nin sponsorluğundaki risk sermayesi fonları Revo Capital ve EarlyBird Digital East Fund liderliğinde toplam 45 milyon dolarlık Türkiye’nin en büyük A Serisi bağış toplama turlarından birine katılan kurum, Midas’ın dijital platformunu geliştirerek perakende yatırımcılara daha fazla erişim imkanı sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’de finansal aracılık sektörünün geleneksel olarak bankalar tarafından yönetildiğine dikkat çeken IFC Türkiye ve Orta Asya Direktörü Wiebke Schloemer, Midas gibi dijital aracılık şirketlerinin sektöre rekabet getirdiğini belirtti. Schloemer, “İnsanların varlık oluşturmalarına yardımcı olacak araçlara erişimin yaygınlaştırılması, Türkiye’de finansal varlıklara erişimi artırmanın önemli bir yoludur” dedi.

2020 yılında kurulan Midas’ın kullanıcı dostu mobil uygulaması, ABD ve Türkiye hisse senetlerine yatırım ve Forex işlemlerine olanak tanıyor. Son fon toplama turuyla birlikte Midas’ın portföyünü yüksek faizli vadeli mevduatlar ve yatırım fonları gibi ürünlerle çeşitlendireceği bildirildi.

Midas Üst Yöneticisi (CEO) Egem Eraslan, IFC ile ortaklık kurmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “IFC’nin vizyonumuza duyduğu güven, çalışma ahlakımızın bir kanıtıdır” dedi.

IFC, Türkiye’nin özel sektör gelişimini 50 yılı aşkın süredir destekliyor ve son 10 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım gerçekleştiriyor. Türkiye, şu anda IFC’nin küresel iş birliğinde üçüncü en büyük ülke konumunda.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.