OECD Bakanlar Toplantısı’nda Türkiye Temsiliyeti: Bolat ve Şimşek Oturumu Açtı

Bakan Bolat ve Şimşek, OECD toplantısında dış ticaret ve refahı görüştü.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın OECD Bakanlar Toplantısı Hakkındaki Açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından Paris’teki OECD Bakanlar Toplantısı’na ilişkin paylaşımda bulundu.

Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte toplantının açılış oturumuna katıldığını söyledi. Toplantıda ihracat temelli büyüme stratejisine vurgu yaptığını belirten Bolat, şöyle devam etti:

“Ülkemiz dış ticaretini tüm siyasi platformlarda sürdürülebilir şekilde artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu toplantıdaki görüşmelerin ülkemizin dış ticaretine ve halkımızın refahına doğrudan katkı sağlayacağına inanıyorum.”

Bolat, toplantı öncesinde Singapur Sürdürülebilirlik, Çevre ve Ticaret Bakanı Grace Fu ile de görüştü. İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Bolat, “Karşılıklı ticaretimizi geliştirmek için somut adımlar atacağız.” dedi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.