Gaziantep’te Sezonun İlk Buğday Hasadı Borsada İşlem Görüyor

Yumurtalık’tan ilk buğday GTB’de alıcı buldu.

Gaziantep’te Sezonun İlk Buğdayı Hasat Edildi

Gaziantep Ticaret Borsası’ndan (GTB) yapılan açıklamaya göre, Yumurtalık ilçesine bağlı Deveciuşağı Mahallesi’nde çiftçi Salih Güler tarafından hasat edilen sezonun ilk buğdayı Gaziantep’e getirildi.

Hububat-Bakliyat Satışlarında İşlem:

GTB Hububat-Bakliyat Satış Salonları’nda işlem gören buğday, kilogramı 10 lira 30 kuruşa alıcı buldu.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı’nın Görüşleri:

Açıklamada görüşleri yer alan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, yeni sezonun bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulundu. Akıncı, mevsim şartları ve sıcaklıkların buğdayın oluşumu ve hasadı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Tarımsal Potansiyeli:

Akıncı, Türkiye’nin bulunduğu coğrafi konum ve iklim şartlarından dolayı tarımsal alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Stratejik öneme sahip buğdayın tarımsal üretimin bel kemiği olduğunu vurguladı.

Buğday Rekoltesi Beklentileri:

Akıncı, Türkiye’de en fazla üretilen ve tüketilen tarım ürünlerinin başında gelen buğdayda bu sezon olumsuz bir durum yaşanmaması halinde geçen yılın rekoltesine yakın bir rekolte beklendiğini ifade etti.

Hasat Tarihleri:

GTB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alagöz, Gaziantep ve ilçelerinde sulu tarım yapılmayan kıraç alanlarda haziran ayının ilk haftasından itibaren, sulu tarım yapılan arazilerde ise haziranın 15’i veya 20’sinden sonra biçerdöverlerin buğday tarlalarına girmesini beklediklerini açıkladı.

Verimli Hasat Beklentisi:

Sıcak bir kış yaşanmasına rağmen bahar yağmurlarının ekim alanlarına can suyu kattığına dikkati çeken Alagöz, olağanüstü durum olmaması halinde Gaziantep’te bu yıl tarım arazilerinde verimli bir hasat beklediklerini kaydetti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.