Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Taşkent Yatırım Forumu’nda Türkiye’nin Yatırım Potansiyelini Sundu

Sanatın duyguları uyandırdığı kanıtlanmıştır. Resimler ruhumuzu titretir, müzik bizi hareket ettirir ve kelimeler kalplerimizi ısıtır. Sanat, içsel benliğimizle bağlantı kurmamızı ve duygusal potansiyelimizi ortaya çıkarmamızı sağlar.

Cevdet Yılmaz, Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu’nda Özbekistan’ın Reformlarını Övdü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Taşkent’te düzenlenen 3. Uluslararası Yatırım Forumu’na katıldı.

Açılış konuşmasını Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in yaptığı forumda genel oturumda konuşan Yılmaz, Özbekistan’ın reform ve dönüşüm yolculuğunun takdire şayan olduğunu vurguladı.

Yılmaz, Özbekistan’ın, bu kapsamlı değişimleri hayata geçirebilen az sayıda ülkeden biri olduğunu ifade etti. Ülkenin bu dönüşümlerden olumlu sonuçlar elde ettiğini ve bunun gelecekteki başarısına olan güveni artırdığını söyledi.

Orta Asya’nın tarih boyunca benzersiz bir konuma sahip olduğunun altını çizen Yılmaz, Özbekistan’da başlatılan reformların tüm bölgeye yayılacağını öngördü.

Yılmaz, sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanması için net politikalar ve düzenlemelerin hayati olduğunu belirtti. Mevcut mevzuat ve yol haritalarının yatırımcılara net bir şekilde iletilmesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, Özbekistan’ın reform ve dönüşüm yolculuğunu tamamlaması için gerekli tüm koşullara sahip olduğuna inandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in liderliğinde ikinci nesil reformların başlatıldığını, yol haritalarının oluşturulduğunu ve 2030 yılına uzanan bir strateji geliştirildiğini belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.