Erzincan’da Sera Yatırımlarıyla 1000 Dönüm Bariyerinin Aşılması

Erzincan, jeotermal, verimli topraklar ve mikro iklimiyle seracılık yatırımlarını büyütüyor. 1000 dönüm üzerine çıkan sera varlığı, bölgeyi seracılık merkezine dönüştürüyor.

Erzincan’da Seracılık Alanı Genişliyor

Erzincan’da son yıllarda gerçekleştirilen yatırımlarla kurulan seralarda 200 işletmeci üretim yapıyor. Vali Hamza Aydoğdu’nun öncülüğünde başlatılan çalışmalar sonucunda, yeni sera kurulması için 525 dönümlük bir alan belirlendi.

Bu alanın altyapısı İl Özel İdaresi ve belediye işbirliğiyle tamamlanacak. Ardından, 10-15 dönümlük parseller halinde yatırımcılara tahsis edilecek. Bu yeni seralarda yaklaşık 30-40 işletmenin faaliyet göstermesi hedefleniyor.

Yatırımcılar, yeni seraları devletin hibe destekleriyle kuracak. Таким образом, Erzincan’da sera varlığı 1000 dönümün üzerine çıkacak ve kent, bölgede sebze üretimiyle ön plana çıkacak.

Vali Aydoğdu, Erzincan’ın verimli topraklarının seracılık için uygun olduğunu vurguladı. Kentte daha fazla sera alanı oluşturmak için çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Erzincan’ın iklim koşulları ve gün ışığı süresinin de sera üretimi için elverişli olduğuna dikkat çeken Aydoğdu, “Bu yıl ve gelecek yıl sera alanlarını verimli kullanırsak, Doğu Anadolu Bölgesi’nde en çok sera alanına sahip il Erzincan olacak” dedi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, Erzincan’daki jeotermal kaynakların seracılık alanında değerlendirilmesinin önemine değindi.

Karaköy, Vali Aydoğdu’nun jeotermal kaynakların üretimde kullanılmasını desteklediğini ifade etti. “Erzincan’da seracılık faaliyetleri rahatlıkla yürütülebilir. Seralarda iklimlendirme ve ısıtmayı sağladığımız sürece yüksek tonajlarda ürün almak mümkün” şeklinde konuştu.

Jeotermal sera sahibi Tuncay Sarısu, Erzincan’ın iklim şartlarının jeotermal seracılık için son derece uygun olduğunu vurguladı. Yatırımcıları kente davet eden Sarısu, “Erzincan’da seracılık sektörü için önemli fırsatlar mevcut” ifadelerini kullandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.