Ronesans GYO Halka Arzında Fiyat İstikrarı Sorunu Büyüyor

Hisselerdeki Kayıplar Devam Ediyor Ronesans GYO’nun RGYAS hisselerindeki halka arz sorunu büyümeye devam ediyor. Bu yılın en büyük halka arzı olan RGYAS hisseleri, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı gün tavan…

Hisselerdeki Kayıplar Devam Ediyor

Ronesans GYO’nun RGYAS hisselerindeki halka arz sorunu büyümeye devam ediyor. Bu yılın en büyük halka arzı olan RGYAS hisseleri, Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı gün tavan yapmıştı. Ancak, sonraki işlem günlerinde fiyatlar taban yapmıştı. Halka arz fiyatı 135 TL iken, hisse fiyatı yaklaşık %10 oranında değer kaybederek 126,50 TL seviyelerine geriledi.

Taahhütler Gerçekleşmiyor

Halka arzın izahnamesinde, fiyat istikrarı için 30 günlük bir süre ve brüt halka arz gelirinin %25’ini geçmeyecek şekilde taahhüt verilmişti. Ancak, halka arz fiyatının yaklaşık %10 altına düşen hisselerde fiyat istikrarı sağlanamadı.

İskonto Tartışmaları Sürüyor

Bazı aracı kurumlar da RGYAS hisselerinin halka arz fiyatını “iskontolu” bulduklarını rapor etmişlerdi. Bu durum, halka arza aracılık eden aracı kurumlar dışındaki bazı kurumlar tarafından da doğrulandı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.