Ticaret Bakanı Bolat’tan Dış Ticaretin Geliştirilmesine Kesin Kararlılık Mesajı

Bakan Bolat: İhracat odaklı büyümeyle Türkiye’nin dış ticaretini zirveye çıkarıyoruz.

Türkiye’nin Mart Ayı Dış Ticaret Verileri Değerlendirildi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Mart ayı dış ticaret verilerini sosyal medya hesabında paylaşarak değerlendirdi.

Türkiye’nin İhracatı Mart’ta 22 Milyar 571 Milyon Dolar Oldu

Ticaret Bakanı Muş, Türkiye’nin dış ticaretini geliştirme konusundaki kararlılıklarını yineleyerek, “İhracat odaklı büyüme stratejileriyle ülkemizin dış ticaretini her geçen gün daha ileriye taşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cari Açığın Azaltılması Hedefi

Bakan Muş, cari açığın azaltılması konusundaki kararlılıklarına değinerek, “Cari açığın azalmasını sürdürüp tümüyle kapatarak ülkemizi ihracat fazlası veren bir ülke haline getirmek için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.” diye konuştu.

Ticaret Bakanlığının Hedefleri

Ticaret Bakanlığı’nın hedeflerini vurgulayan Muş, “OVP’nin hedeflerinin ötesine geçerek ihracatımızı sürdürülebilir şekilde artırmak ve halkımızın refahını iyileştirmek için kararlıyız.” dedi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.