Koton Halka Arzında Yatırımcıların Bekleyişi Yarın Son Buluyor

Koton’un halka arz talebi, 30 Nisan-3 Mayıs’ta “KOTON” kodu ile İş Yatırım liderliğindeki konsorsiyum tarafından toplanacak.

Koton Halka Arz Ediyor: Büyümeye Devam Etme Misyonu

Koton’un halka arz fiyatı pay başına 30,50 TL olarak belirlendi. Bu arzda şirketin %16,5’i halka açılacak. Tüm hisselerin satılması durumunda, halka arz büyüklüğünün yaklaşık 4,1 milyar TL olması bekleniyor.

Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı

Koton Üst Yöneticisi (CEO) Dr. A. Bülent Sabuncu, halka arz gelirlerinin yaklaşık %30-40’ını bilgi teknolojileri yatırımları, mağaza yenilemeleri ve yeni mağaza açılışları için kullanmayı planladıklarını belirtti. Geriye kalan %60-70’lik kısmın ise işletme sermayesi olarak ürün alımlarını destekleyeceğini ifade etti.

Koton’un Durumu

Sabuncu, Koton’un 35 yıllık bir giyim firması olduğunu ve şu anda:

  • 437 mağazaya sahip
  • 30 ülkede mağaza işletiyor
  • 57 ülkede e-ticaret ürünleri sunuyor
  • 17,2 milyar TL ciroya ulaşıyor
  • Yılda 300 milyondan fazla ziyaretçi ağırlıyor
  • 60 milyondan fazla ürün satıyor

Büyüme Misyonu

Sabuncu, önümüzdeki dönemdeki en büyük hedeflerinin büyümeye devam etmek olduğunu vurguladı. Yeni mağazalar açmayı, e-ticaret pazar yerlerinde varlıklarını genişletmeyi, mevcut mağazalarında verimliliği artırmayı ve toptan pazar paylarını büyütmeyi planlıyorlar.

Sekktördeki Konumu

Sabuncu, Koton’un sektörde özel bir konuma sahip olduğunu belirtti. Kadın giyiminde lider konumda olduklarını ve son 11 yılda 10 kez en beğenilen kadın markası seçildiklerini ifade etti. Ayrıca her yaş grubuna ve cinsiyete ürün sunduklarını ve yılda 30.000’den fazla yeni ürün tasarladıklarını söyledi.

Kurumsal Yapı

Sabuncu, Koton’un sağlam bir denetim ve yönetim mekanizması ve güçlü bir yönetim ekibiyle kurumsal bir yapıya sahip olduğuna dikkat çekti. Halka arzın, Koton’u daha yüksek bir seviyeye taşıyacağına ve bilinirliğini artıracağına inandıklarını belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.