Lila Kağıt Halka Arz Fonlarını Yeni Yatırımlara Yönlendiriyor

Lila Kağıt’ın halka arz gelirinin %60’ı yatırımlara akacak. Genel Müdür Öğücü, kapasite artışına odaklandıklarını belirtti.

Lila Kağıt Halka Arz Yolculuğunda

Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayıyla halka arz başvurusu sürecinde bulunan Lila Kağıt, 2-3 Mayıs tarihleri arasında talep toplayacak.

Lila Kağıt’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Öğücü, halka arza ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

  • Kurumsal Yapı ve Hedefler: 2006 yılında kurulan Lila Kağıt, temizlik kağıdı üretimi, satışı ve dağıtımına odaklanmaktadır. Aile şirketi olarak kurumsallaşmaya önem veren şirket, bağımsız yönetim yapısı ve şeffaflık ilkeleriyle hareket etmektedir.
  • Kapasite ve Pazar Payı: Tekirdağ Ergene’de faaliyet gösteren Lila Kağıt, yıllık 271 bin ton kurulu kapasiteye sahiptir. Avrupa, Afrika ve Orta Doğu dahil olmak üzere 81 ülkeye ihracat yaparak, sektöründe ilk 10 kapasiteye sahip şirketler arasında yer almaktadır.
  • Halka Arz Motivasyonları: Lila Kağıt, 2014-2023 yılları arasında yaptığı yatırımlarla kapasitesini artırmıştır. Şirket, yeni tesis, yenilenebilir enerji ve kapasite artışı yatırımlarını şeffaf ve hesap verebilir bir şekilde yapmak için halka arz yolculuğuna çıkmıştır.
  • Halka Arz Süreci: Halka arz talep toplama işlemi 30 Nisan ve 2-3 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecektir. Hisselerin %70’i bireysel yatırımcılara, %20’si kurumsal yatırımcılara ve %10’u yurtdışı yatırımcılara tahsis edilecektir. Halka arz sonrasında Lila Kağıt’ın halka açıklık oranı %20,34 olacaktır.
  • Yatırım Planları: Halka arzdan elde edilecek gelirin %75’i şirkete sermaye olarak konulacaktır. Lila Kağıt, 5 milyar TL üzerinde bir yatırım planına sahiptir ve halka arz gelirlerinin %60’ını yeni yatırımlar ve kapasite artışı için kullanmayı planlamaktadır.
  • Doğu Anadolu’daki Yatırım: Erzurum’da Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in en büyük ağır sanayi yatırımlarından birine imza atan Lila Kağıt, bölgenin ilk temizlik kağıdı üretim tesisini kurmaktadır. Bu yatırımla kapasite 271 bin tondan 306 bin tona çıkarılması ve bölge istihdamına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.