Halı İhracatçıları Batı Afrika’da Pazar Payını Genişletme Peşinde

Güneydoğu’nun halı devi firmaları, Afrika pazarını hedefliyor.

Batı Afrika’da Halı İhracatı İçin Başarılı Temaslar

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle halı ihracatçıları olarak Batı Afrika’da yeni hedef pazarlarına ulaşmak için gerçekleştirdikleri temasların başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Kaplan, 27 kişilik bir heyetle Batı Afrika ülkeleri Moritanya ve Senegal’de çeşitli temaslarda bulunduklarını belirtti. Deprem sonrasında yurt dışı faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan halıcıların Kenya, Tanzanya, Malezya, Avustralya ve Hindistan’a ticaret heyetleri gönderdiklerini, şimdi de rotayı Batı Afrika’ya çevirdiklerini ifade etti.

Halı sektörünün doğrudan ve dolaylı olarak 100.000’den fazla istihdam sağlayan, Türkiye için büyük önem taşıyan bir sektör olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Sektörümüzün geleceğini güvence altına almak ve ihracatı sürdürülebilir kılmak için yeni pazar arayışlarına öncelik veriyoruz. Bu kapsamda en önemli hedefimiz 54 ülkeden oluşan Afrika pazarıydı ve Batı Afrika’da gerçekleştirdiğimiz temaslar bu hedefe ulaşmada etkili oldu” dedi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.