Eksim Holding’in Yenilenebilir Hamlesi: 2,5 Milyon Ton Karbon Salınımını Azalttı

Arıoğlu: “Yeni yatırımlarımız, karbon ayak izini azaltmada önemli rol oynayacak.”

Eksim Holding: Yenilenebilir Kaynaklardan 1,8 Milyar kWh Enerji Üretildi

Eksim Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Arıoğlu, yenilenebilir enerji alanında yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Arıoğlu, “2023 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarından yaklaşık 1,8 milyar kilovatsaatlik enerji ürettik. Son iki yılda bu kaynaklar sayesinde 2,5 milyon ton karbon salımını önledik” dedi.

Yenilenebilir Enerjiye Odaklı Yatırımlar

Arıoğlu, şirketlerinin yatırımlarının büyük ölçüde rüzgar, hidro ve güneş enerjisinden oluştuğunu belirtti. Şanlıurfa’da devam eden 150 megavatlık güneş enerjisi yatırımının 2024-2025 yıllarında kapasitelerini 200-300 megavat artıracağını vurguladı.

Karbon Ayak İzinin Azaltılması

“Önümüzdeki yıllarda yeni yatırımlarımızın devreye girmesiyle karbon ayak izinin silinmesine önemli katkılar sağlayacağız” diyen Arıoğlu, yenilenebilir enerjinin ekonomideki önemine de dikkat çekti. “Cari açığımızdaki en kritik konu enerji. Enerjiden kaynaklanan cari açığı azaltmada katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir Yatırımlar ve Enerji Kaybının Önlenmesi

Dicle Elektrik ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin 6 ilinde hizmet verdiklerini söyleyen Arıoğlu, “Sürdürülebilir yatırım felsefesiyle 10 yılda 1 milyar dolar yatırım yaptık. Enerji kayıplarıyla mücadelemiz sonucunda bugünün değeriyle 165 milyar lirayı aşan bir kaybı önledik” dedi. Bu yıl da bölgede 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapılacağını belirtti.

Geri Dönüşüm ve İsrafın Önlenmesi

Arıoğlu, geri dönüşüm ve israfın önlenmesine yönelik çalışmalara da önem verdiklerini vurguladı. “Dicle’deki projelerimizde 250 bin ton demir atığını dönüştürdük. Böylece israfın da önüne geçiyoruz. Bu, gelecek nesillerin hakkı” dedi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.