TÜİK’in Turistik Verileri Yenilendi: Önemli Düzeltimler Yapıldı

TÜİK’in turizm verileri yenilendi.

Turizm İstatistikleri Revize Edildi

Turizm sektöründeki verilerde iyileştirmeler yapıldığına dair yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, turizm gelir ve giderleri daha önce Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından anketler ve idari kayıtlardan alınan bilgilerle tahmin ediliyordu. Ancak, 2022 yılında idari kayıt verileri anket verilerini desteklemek için kullanılmaya başlandı ve bu sayede turizm istatistiklerinin kalitesi önemli ölçüde yükseldi.

Sürekli iyileştirme amacıyla yapılan revizyon çalışması, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan günübirlik ziyaretçilerle ilgili verilerin kullanılmasını da içeriyor. Hesaplamalardaki sınır kapısı türlerine (deniz, demir, hava, kara) göre ayrım da güncellendi ve örnekleme tasarımında da değişiklikler yapıldı.

Turizm istatistiklerinin revizyon çalışmaları tamamlandı. “Çıkış Yapan Ziyaretçiler Araştırması” ve “Vatandaş Giriş Araştırması”ndaki hesaplama yöntemindeki değişiklikler, 30 Nisan saat 10.00’da “Turizm İstatistikleri 2024 Yılı 1. Çeyrek Haber Bülteni”nde yayınlanacak.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.