Emtia Pazarı Belleğini Yitirdi: Belirsizlik Hüküm Sürüyor

Fed, faiz oranlarına karar verecek ve Powell’ın konuşması, emtia fiyatlarını yönlendirecek.

Emtia Piyasasında Belirsizlik Sürüyor: Değerli Metallerde Gerileme

Ons bazında altın geçen hafta %2,3, gümüş %5,2, platin %2 ve paladyum %6,9 değer kaybetti. Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin azalması, güvenli liman varlıklara olan talebi düşürdü.

Tezgahüstü Piyasalar

Bakır, libre bazında %1,5 yükselerek Nisan 2022’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Alüminyum %3,7 düşerken, kurşun %0,3, nikel %1,1 azaldı. Çinko yatay seyretti.

Enerji Grubu

Brent petrolünün varil fiyatı %1,7, doğal gazın MMBtu fiyatı %13,6 arttı. ABD’den gelen güçlü talep ve arama maliyetlerindeki artış, yükselişte etkili oldu.

Tahıl Piyasası

Chicago Ticaret Borsası’nda buğday %9,8, mısır %1,6 ve soya fasulyesi %1 yükseldi. Ukrayna’daki saldırılar buğday fiyatlarını artırdı.

Diğer Emtialar

Intercontinental Exchange’de pamuk %0,1 yükseldi. Şeker %2, kahve %3,7 ve kakao %7,6 düştü. Brezilya’daki artan yağışlar ve Nijerya’daki kakao ihracatının artması, fiyatların gerilemesine neden oldu.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.