Borsa İstanbul’da Rönesans Gayrimenkul Yatırım için Törensel Gong Çaldı

Rönesans Gayrimenkul, gong vuruşuyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Borsa İstanbul’da İşlem Görmeye Başladı

Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi (AVM) yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım, “RGYAS” kodu ile Borsa İstanbul Yıldız Pazarı’nda işlem görmeye başladı.

Ak Yatırım ve Deniz Yatırım’ın liderliğindeki talep toplama süreci 17-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşti ve halka arzın büyüklüğü yaklaşık 4,5 milyar lira oldu. Halka açıklık oranı ise %10,08 olarak belirlendi.

Halka arz sonucunda, 2.454.93 adedi yurt içi bireysel olmak üzere toplam 2.454.271 yatırımcı, Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın ortağı oldu.

Borsa İstanbul Gong Törenine Katılım

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın borsada işlem görmeye başlaması dolayısıyla bir gong töreni düzenlendi. Törene, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, Rönesans Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım yöneticileri, Ak Yatırım ve Deniz Yatırım yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Halka Arzın Önemi

Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ı Borsa İstanbul’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Halka arzın önemine değinen Ergun, şunları kaydetti:

“Rönesans Holding’in uzun yıllara dayanan tecrübesiyle Rönesans Gayrimenkul Yatırım, güçlü portföyüyle ve örnek projeleriyle önemli bir değer oluşturmaktadır. Bugün borsamızda işlem görmeye başlayarak, bu değeri yatırımcılarıyla paylaşmaktadır. Ben bu stratejik karardan dolayı şirketin değerli yöneticilerini tebrik ediyorum. Böylece bir yandan sektördeki birikimini sermaye piyasalarına taşıyan şirketimiz, diğer yandan daha güçlü bir finansal yapıyla projelerini gerçekleştirmeye devam edecektir.”

Yönetim Kurulu Başkanı’ndan Açıklamalar

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp ise holding çatısı altındaki ilk halka arzlarının olduğunu söyledi. Kayaalp, sözlerine şöyle devam etti:

“Rönesans Gayrimenkul Yatırım, portföyünde bulundurduğu 12 alışveriş merkezi ile Türkiye’nin en büyük AVM yatırımcısı konumunda. Ak Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen halka arza, toplam tahsisat tutarının 2,6 katı talep geldi. Halka arz sonucunda toplam 2.454.271 yeni ortağımız oldu.”

Kayaalp, yatırımcılara ve halka arz sürecinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Rönesans Holding olarak ülkeye inandıklarını ve yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Hakkında

Rönesans Holding’in 30 yılı aşkın inşaat deneyimini gayrimenkul deneyimiyle birleştiren Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 2006 yılında kuruldu. Rönesans Holding’in Türkiye’deki ticari gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olarak faaliyetlerini sürdüren Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 7 şehirde Optimum, Hilltown ve Piazza markalı AVM’ler ile Maltepe Park ve Kozzy AVM gibi bölgenin en çok ziyaret edilen AVM’leriyle hizmet veriyor.

Sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için çalışmalar yürüten Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın portföyünde bulunan AVM’ler, önde gelen sürdürülebilirlik sertifikalarına sahiptir. Şirket, %100 yeşil enerji kullanmayı hedefleyerek, grubun sürdürülebilirlik hedefleriyle paralel olarak net sıfır karbon bir şirket olma yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.