Tokyo’nun Yeni Müdahalesi: Japon Hükümeti, Zayıflayan Yen Karşısında Hazırlanıyor

Japon hükümeti, düşen yen karşısında “gerekli müdahaleye” hazır.

Japon Yeninin Düşüşü Hükümeti Endişelendiriyor

Japon yeninin dolar karşısındaki düşüşü, hükümeti ve Japon finansal otoritelerini endişeye sevk ediyor. Dolar/yen paritesi, son 34 yılın zirvesine yakın olan 155,74 seviyesine ulaşarak 1990’dan bu yana ilk kez 155’in üzerine çıktı.

Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, yaptığı açıklamada hükümetin yenin değer kaybına karşı “gerekli adımları” atacağını belirtti. Suzuki, “Piyasa gelişmelerini yakından izliyoruz. Buna göre uygun şekilde yanıt verme kararlılığımızda herhangi bir değişiklik yok.” ifadelerini kullandı.

Kabine Baş Sekreteri Yoshimasa Hayashi ise döviz hareketlerinin ekonomik temellerle uyumlu olarak “istikrarlı bir şekilde” seyretmesi gerektiğinin altını çizdi. Hayashi, “Aşırı dalgalanmaların istenmediğine inanıyoruz. Hükümet, piyasa gelişmelerini yakından izleyecek ve gereken tüm önlemleri alacaktır.” dedi.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.