Ticaret Bakanı Bolat, KKTC Bakanı ile İki Ülke Arasında İş Birliği Görüştü

Bakan Bolat ve Amcaoğlu’nun görüşmesi, Ticaret, Yatırım ve İnşaat’taki işbirliğini güçlendirdi.

Ticaret Bakanı Bolat, KKTC Başkanı Amcaoğlu ile Görüştü

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Ekonomi ve Enerji Bakanı ve Türkiye-KKTC Ortak Komite Eş Başkanı Olgun Amcaoğlu ile görüştü.

Bolat, sosyal medya hesabından görüşme hakkında bilgi verdi. Görüşmede, KKTC ile Türkiye arasındaki ticaret, yatırım ve müteahhitlik ilişkilerinin ele alındığını belirtti.

Ayrıca, KKTC’nin gümrük altyapısının geliştirilmesi, ürün güvenliği ve denetimi ile piyasa gözetimi alanlarında bilgi ve tecrübe paylaşımının sürdürülmesine karar verildiğini aktardı.

Bolat, KKTC’nin bölgesel önemine vurgu yaparak, ülkenin uluslararası arenadaki rolünün geliştirilmesine ve kalkınmasının hızlandırılmasına destek vereceklerini ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.