Tesla Almanya Fabrikası’nda 400 İşçi İşten Çıkarılacak

Tesla, Almanya’daki Giga fabrikasından 400 işçi çıkaracak.

Tesla, Küresel Talep Düşüklüğünden Etkileniyor

Tesla, küresel elektrikli otomobil talebindeki düşüşün kendisini zorladığını açıkladı. Bu nedenle şirket, Avrupa’daki ilk fabrikasında 400 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. İsten çıkarmaların gönüllü bir programla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Almanya’daki Giga fabrikasının iş konseyi ile gönüllü işten çıkarmalar konusunda görüşmeler devam ediyor. Gruenheide tesisinde 12.000’den fazla kişi çalışıyor. Geçen hafta da fabrikada yaklaşık 300 geçici işçiyle yolların ayrılacağı duyurulmuştu.

Elon Musk’ın şirketi Tesla, bu ay küresel iş gücünde yaklaşık %10 azaltma yapacağını açıklamıştı.

Satışlar Düşüyor

Tesla’nın ilk çeyrek satışları, 2020’den bu yana ilk kez düştü. 2024’ün ilk üç ayına ilişkin araç üretim ve teslimat verilerine göre, otomobil teslimatları geçen yılın aynı dönemine göre %8,5 azaldı. Bu, 2020’den bu yana yıllık bazdaki ilk düşüş oldu.

Şirket, ilk çeyrekte 386.810 araç teslim etti. Piyasa beklentisi bu sayının 450.000 civarında olması yönündeydi. Tesla, ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını bugün açıklamayı planlıyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.