Elon Musk, Avustralya’yı Sansür Uygulamakla Suçluyor

Avustralya’da X Platformuna Erişim Geçici Süreyle Durduruldu ABD’li iş insanı ve X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, Sydney’deki kilise saldırısına ilişkin görüntülere erişimin geçici süreyle durdurulmasına dair bir mahkeme…

Avustralya’da X Platformuna Erişim Geçici Süreyle Durduruldu

ABD’li iş insanı ve X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, Sydney’deki kilise saldırısına ilişkin görüntülere erişimin geçici süreyle durdurulmasına dair bir mahkeme kararının ardından Avustralya yönetimini sansür uygulamakla suçladı. Ulusal haber kaynaklarına göre, Avustralya e-Güvenlik Ofisi, X kullanıcılarının Sydney’deki kilise saldırısına ilişkin görüntülere erişiminin küresel çapta geçici süreyle yasaklanması için federal mahkemeye başvurdu.

Hakim Geoffrey Kennett de tüm X kullanıcılarının bahsi geçen görüntülere erişiminin geçici olarak durdurulmasına karar verdi.

Musk, X hesabından yaptığı açıklamada, Avustralya’nın sansür uygulamakla suçlayarak, Avustralya e-Güvenlik Ofisinin tüm ülkeler için sansür uygulamayı istediğine işaret etti.

Avustralya e-Güvenlik Ofisinin talebine tepki gösteren Musk, bu içeriğin sadece Avustralya için sansürlendiğini belirtti.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendisini hukukun üstünde gören Musk’ı “kibirli milyarder” olarak tanımladı.

Avustralya ile X arasında, söz konusu içeriklerin platformdan kaldırılmasına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Albanese, dün yaptığı açıklamada, 13 ve 15 Nisan’da Sydney’de gerçekleşen saldırılara ilişkin görüntüleri kaldırmayı reddeden X’e tepki göstererek, sosyal medyanın “sosyal sorumluluğu” olduğunu belirtmişti.

13 Nisan’da Sydney’in doğusundaki Westfield Bondi Junction Alışveriş Merkezi’nde yaşanan bıçaklı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırgan, olay yerinde kendisine müdahale eden polis memuru Amy Scott tarafından vurularak öldürülmüştü.

15 Nisan’da ise Kentteki Christ The Good Shepherd Kilisesi’nde gerçekleşen ayin sırasında Piskopos Mar Mari Emmanuel hedef alınmıştı. Piskopos ve 3 kişi yaralanmış, saldırgan ise yakalanmıştı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.