Almanya’nın İsrail’e Silah İhraçatı 2024’te Son Buluyor

Nikaragua, Almanya’nın Tel Aviv’e silah satışını Gazze soykırımına destek olarak görüyor. 2024’ten itibaren Alman silah satışları 32.449€’ya düşerek kesildi.

Almanya, 2023’te İsrail’e 327 Milyon Euroluk Silah Sattı

Sol Parti eski milletvekili Sahra Wagenknecht’in BSW partisinin soru önergesini yanıtlayan Almanya Ekonomi Bakanlığı, hükümetin 10 Nisan 2023 tarihine kadar İsrail’e 32 bin 449 euroluk silah ve askeri malzeme satışına onay verdiğini bildirdi.

Almanya’nın 2023 yılı için İsrail’e yaptığı silah satış izni 327 milyon euroya ulaştı. Ülkenin geçen yıl İsrail’e yaptığı silah ihracatı, 2022 yılına kıyasla 10 kat arttı.

İhraç edilen malzemeler arasında taşınabilir tanksavar silahları ve makineli tüfekler yer alıyor. İhracatın büyük kısmı, 7 Ekim 2023’te Hamas’ın İsrail’e düzenlediği saldırının ardından onaylandı.

Nikaragua, Almanya’nın İsrail’e silah sağladığını ve Gazze Şeridi’ndeki soykırıma katkıda bulunduğunu iddia ederek Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda dava açtı. Ülke, Almanya’nın İsrail’e silah sevkiyatının durdurulmasını ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mülteciler Ajansı’na (UNRWA) fon desteğinin yeniden başlatılmasını talep ediyor.

İki hafta önceki duruşmada Alman hükümeti iddiaları asılsız olarak nitelendirdi.

Öte yandan, Almanya’nın üçüncü ülkeler üzerinden İsrail’e yaptığı silah ihracatı ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.