Devlet Kasasından Doğal Gaza 5,2 Milyarlık Destek

Bakan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz için Nisan sonundan bu yana 5,1 milyar TL harcandığını duyurdu.

Enerji Bakanı Bayraktar’dan Doğal Gaz Ücretsiz Dağıtımına İlişkin Açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in doğal gaz dağıtımına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Doğal Gaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri

Bakan Dönmez, Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda şu bilgileri verdi:

  • Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan – 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk tüketim faturaları devlet tarafından ödenmiştir.
  • Sonraki faturalarda, 1 Mayıs’a kadar 25 standart metreküpe kadar doğal gaz tüketiminin maliyeti yine devlet tarafından karşılanmaktadır.

İthal ve Yerli Doğal Gazın Dağıtımı

Bakan Dönmez, Türkiye’deki doğal gaz tüketiminin çeşitli ülkelerden ithal edilen ve Karadeniz Sakarya Gaz sahasından üretilen yerli doğal gazın birleşimiyle karşılandığını belirtti.

İndirim Açıklaması

Bakan Dönmez, bugüne kadar 4,4 milyar metreküp doğal gaz için 5,1 milyar TL sistem kullanım bedeli ödemesi yapıldığını açıkladı.

Yerli ve İthal Gazın Ayrımı

Bakan Dönmez, iletim sistemindeki yerli ve ithal gazın karışık halde bulunduğunu ve ücretsiz dağıtılan doğal gazdaki yerli gaz miktarının tespit edilmediğini ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.