Türkiye, Brezilya ve Kazakistan Para Politikalarında İşbirliği

Türkiye, Brezilya ve Kazakistan Merkez Bankaları, iş birliği için bir anlaşma imzaladı.

Merkez Bankaları Arası İşbirliği Güçleniyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası (TCMB) tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Brezilya Merkez Bankası ile bir mutabakat zaptı imzalandı. ABD’nin başkenti Washington’da gerçekleştirilen törende mutabakat zaptına TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto imza attı.

Benzer şekilde, TCMB ve Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası arasında da bir mutabakat zaptı imzalandı. Washington’da düzenlenen törende imzalar, Fatih Karahan ve Kazakistan Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Timur Suleimenov tarafından atıldı.

Bu anlaşmalar uyarınca, merkez bankaları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve kurumsal çerçevede merkez bankacılığı alanında teknik çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.