Tanzanya ile Ticarette 1 Milyar Dolar Hedefi Görünürde

Türkiye-Tanzanya ticaretinde 1 milyar dolar hedefini yakalama fırsatları mevcut.

Türkiye-Tanzanya Ticaretinde 1 Milyar Dolar Hedefi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve Tanzanya arasındaki ticaretin 350 milyon dolardan 1 milyar dolara çıkarılması için her iki ülkenin de önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Bolat, “Tarım makineleri, demir, çelik, tekstil ve ilaç sektörleri önceliklerimiz arasında yer alıyor. Tanzanya’dan ise altın, elmas ve kaju gibi tarımsal ürünler ile madencilik ürünleri temin edebiliriz” dedi.

Tanzanya Sanayi ve Ticaret Bakanı Ashatu Kijaji ile yapılan görüşmelerde, karşılıklı ticaretin artırılması ve Türkiye’nin sanayi tecrübesinin Tanzanya’ya yatırım olarak yönlendirilmesi konularının ele alındığını belirten Bolat, “Tanzanya’daki tarımsal ve madencilik ürünlerinin işlenerek katma değerli hale getirilmesi ve dünyaya ihraç edilmesi konusunda iş birliği yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Bolat, Darüsselam Uluslararası Fuarı’na davet aldıklarını ve iş insanlarından oluşan güçlü bir ekiple katılım sağlayacaklarını söyledi.

Müteahhitlik Hizmetleri İçin Büyüyen Fırsatlar

Bolat, “Tanzanya, Afrika kıtasında Türk müteahhitlik hizmetleri için en büyük üçüncü pazarlardan biri. Şu ana kadar 6,4 milyar dolarlık 14 projeyi üstlenen Türk müteahhitlik firmalarını tebrik ediyorum. Tanzanya’da da yeni projelere imza atacaklar” diye konuştu.

Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması

Bolat, iki ülke arasında Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması imzalanması konusunda Tanzanya Sanayi ve Ticaret Bakanı Ashatu Kijaji ile anlaştıklarını ve maliye bakanlarına arz edeceklerini belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.