Kira ve Ücret Gelirlerini Gizleyen Mükelleflere Şimşek’ten Pişmanlık Kapısı

Kira, ücret ve şimşek gelirleri beyan etmeyen 400.000+ mükellef tespit edildi. Pişmanlık hükmünden yararlanarak cezalardan kurtulun.

Hazine ve Maliye Bakanı’ndan Gelir Beyannamesi Çağrısı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından 2023 yılı gelirlerinin beyan edilmesi gerektiğini duyurdu.

Bakan Şimşek, geçen yıl 1,8 milyon mükellefin kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde ettiğini ve gelir vergisi beyannamesi verdiğini belirtti. Ayrıca 2,6 milyon mükellefin de ticari, zirai veya serbest meslek kazancı üzerinden beyanname verdiğini ifade etti. Zamanında beyanname veren tüm mükelleflere teşekkürlerini iletti.

Beyannamenin önemini vurgulayan Bakan Şimşek, beyanname vermeyen mükelleflere çağrıda bulundu: “Gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükellefleri cezadan kurtulmaları için pişmanlık hükmünden faydalanmaya davet ediyoruz. Adil rekabeti ve mali disiplini sağlamak için kayıt dışılıkla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.”

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.