Ticaret Bakanlığı, 3 Büyükşehirde Kafe ve Restoranlarda Servis Ücreti Avına Çıktı

Ticaret ekipleri İstanbul, Ankara, İzmir kafelerinde tarife dışı ücret alıp alınmadığını denetledi

Lokantalarda Fiyat Listeleri Denetimi

İstanbul, Ankara ve İzmir Ticaret İl Müdürlükleri ekipleri, lokanta, restoran, kafe ve pastanelerin kapı önlerine ve masalarına yerleştirilen tarife ve fiyat listelerinin görünürlüğünü ve okunabilirliğini denetledi.

Hizmet Edilmeyen Ürün Menülerde Olmamalı

Denetimlerde, hizmet edilmeyen ürünlerin menülerde yer almaması gerektiği vurgulandı.

Fiyat Listeleri Görünür Olmalı

İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, ekiplerin ayrıca “servis ücreti” talep edilip edilmediğini incelediklerini ve tüketicilere sunulan ürünlerin menu fiyatlarının kasa fiyatlarıyla uyumlu olup olmadığını kontrol ettiklerini belirtti.

Aykırılıklara Ceza

Menteşe, tespit edilen her bir aykırılık için 2.172 TL idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Tüketicilerin Bilgilendirilmesi

Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, denetimlerin amacının tüketicilerin, yeme-içme mekanlarına girmeden önce alacakları hizmeti ve ödeyecekleri ücreti bilerek tercih yapmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Ekonomik Hakların Korunması

İzmir Ticaret İl Müdürü Çağrı Ergünen, Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerle tüketicilerin ekonomik haklarının korunması hedeflendiğini vurguladı.

Haksız Fiyat Artışlarına Yaptırım

Ergünen, incelemeler sonucu haksız fiyat artışı yapan işletmelere Bakanlık tarafından 52.493 TL’den başlayarak 7.659.97 TL’ye kadar idari para cezası uygulandığını belirtti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.