Bakan Şimşek, Washington’da IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantılarında

Maliye Bakanı Şimşek, IMF-Dünya Bankası ve G20 toplantıları için ABD’de yatırımcılarla buluştu.

IMF ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları Washington’da Başladı

Her yıl Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası tarafından düzenlenen Bahar Toplantıları, küresel ekonomiye damgasını vuran fırsat ve zorlukları tartışmak üzere başladı.

ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen toplantılar, enflasyon ve jeopolitik gerilimlerin arttığı kritik bir dönemde 20 Nisan’a kadar sürecek.

Türkiye, Hazine ve Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın katılımıyla toplantılarda temsil edilecek. Ağbal, yurtdışı temaslarına başlamak üzere yola çıktı.

Bakan Ağbal’ın yarın Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu’nda yer alması planlanıyor. Perşembe günü ise “Türkiye: Değişen Küresel Ekonomide İleri Adımlar” başlıklı bir etkinlikte konuşma yapacak.

Ağbal’ın programı kapsamında G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı da yer alıyor.

Toplantılara, kredi derecelendirme kuruluşlarının temsilcileri, maliye bakanları, merkez bankası yetkilileri, özel sektör ve sivil toplum örgütleri ile akademisyenlerden oluşan geniş bir katılım bekleniyor.

Bakan Ağbal, bu çerçevede çok sayıda yabancı yatırımcıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.