Şubat’ta Perakende Patlamasıyla Ticaret Hacimleri Havalanıyor

Aralık’tan Şubat’a satışlar sıçradı: Ticaret %11,3, Perakende %25,1

Ticaret Satış Hacmi Şubat’ta Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı ticaret satış hacmi endeksini duyurdu. Endekse göre, ticaret satış hacmi Şubat ayında bir önceki aya kıyasla %2,3 oranında artış gösterdi. Bu artışta motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımının %3,1, toptan ticaretin %1,6 oranında artışının payı bulunuyor.

Perakende ticaret satış hacmi de söz konusu dönemde %3,5 oranında yükseldi.

Yıllık bazda değerlendirildiğinde ise ticaret satış hacmi geçen yılın Şubat ayına göre %11,3 oranında arttı. Motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı sektöründe bu artış %15,4, toptan ticarette %5,7 olarak gerçekleşti. Perakende ticaret satış hacmi ise %25,1 oranında büyüdü.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.