Ticaret Bakanlığı’ndan Fahiş Fiyatlı Otobüslere 5,3 Milyon Liralık Darbe

Bakanlık, otobüs biletlerinde fahiş fiyatlar ve korsan taşımacılıkla mücadele ederek 4810 otobüsü denetledi. Denetimler sonucu işletmecilere 5,3 milyon TL idari ceza kesildi.

Bayramda Yoğun Otobüs Yolculuğunda Vatandaşın Rahatı İçin Tedbirler Alındı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili boyunca şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yaşanan yoğunluklar nedeniyle tedbirler aldıklarını açıkladı. Yollarda ve yolcu taşımacılığında düzenlemeler yaparak, vatandaşların bayram boyunca konforlu bir şekilde yolculuk etmelerini sağladıklarını ifade etti.

Denetimler 7/24 Sürüyor

Bakan Uraloğlu, Bakanlık ekipleri ve kolluk kuvvetlerinin sahada 7 gün 24 saat denetimler gerçekleştirdiğini vurguladı. Bu denetimlerin, yolcuların güvenli ve rahat bir şekilde yolculuklarını tamamlamalarını amaçladığını belirtti.

Fahiş Fiyatlara Karşı Mücadele

Uraloğlu, otobüs biletlerinin fahiş fiyattan satılmasının önlenmesi için titizlikle denetimler yaptıklarını söyledi. Bakanlığa bildirilen ücret tarifelerine uymayan işletmelerin tespit edilerek idari para cezaları uygulandığını açıkladı.

Rakamlarla Yoğunluk

Ramazan Bayramı tatilinde şehirlerarası otobüs seyahatlerinde büyük bir yoğunluğun yaşandığını aktaran Uraloğlu, 5 Nisan’dan bu yana 80.195 otobüs seferinin gerçekleştirildiğini ve bu seferlerde 2.759.818 yolcunun taşındığını bildirdi.

4.810 Otobüs Denetlendi

Bakan Uraloğlu, Bakanlık ekiplerinin ve kolluk kuvvetlerinin işbirliğiyle toplamda 4.810 otobüsün denetlendiğini açıkladı. Bu denetimlerde, fahiş fiyatlarla bilet satan otobüs işletmecilerine 5 milyon 321 bin 223 lira idari para cezası uygulandığını belirtti.

Ayrıca, korsan taşımacılık yapan ve izinsiz noktalarda yolcu alan-indiren otobüs işletmecilerine de 1 milyon 269 bin lira idari para cezası kesildiğini ifade etti.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.