IMF’nin Georgieva Dönemi Devam Ediyor: Tekrar Başkanlığa Seçildi

IMF Başkanı Kristalina Georgieva yeniden seçildi.

IMF, Georgieva’yı İkinci Dönem İçin Başkanı Olarak Seçti

Uluslararası Para Fonu (IMF), İcra Direktörleri Kurulu’nun Kristalina Georgieva’yı 1 Ekim’den itibaren ikinci beş yıllık dönem için IMF Başkanı olarak seçtiğini açıkladı.

Kurul, Georgieva’nın küresel şokları yönetmedeki “güçlü ve çevik” liderliğine verdiği destek nedeniyle kararının oybirliğiyle alındığını belirtti.

Kurul, Georgieva’nın “etkili politika tavsiyesi, kapasite geliştirme ve finansmanıyla” üye ülkelerin IMF’den aldığı desteği güçlendirmeye odaklanmasını takdir etmektedir.

Yeniden seçilmesinin ardından bir açıklama yapan Georgieva, ikinci beş yılı için IMF Başkanlığı görevine devam etmekten onur duyduğunu söyledi.

IMF’nin yakın zamanda üye ülkelerin salgın, savaş ve yaşam pahalılığı krizi gibi şoklarla başa çıkmasına yardımcı olduğunu belirten Georgieva, kurumun makroekonomik ve finansal istikrar, büyüme ve istihdam konusundaki öneminin arttığını söyledi. Ayrıca iklim değişikliği, hassasiyet, çatışma ve dijital dönüşüm alanlarındaki çalışmalarını da hızlandırdığını ekledi.

Georgieva, IMF’nin mali desteğinin, politika tavsiyelerinin ve kapasite geliştirme çabalarının, ülkelerin büyük belirsizliklerle başa çıkmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Ayrıca ülkelerin küresel zorlukların üstesinden gelmeleri için “daha etkili, keskin ve samimi” bir ortam yaratmak amacıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

2019’dan beri IMF Başkanlığı görevini yürüten Bulgaristan vatandaşı Georgieva, daha önce Dünya Bankası ve Avrupa Komisyonu’nda çeşitli pozisyonlarda görev yapmıştır. Beş yıllık görev süresi 30 Eylül’de sona erecek olan Georgieva, yeni IMF başkanının seçilme sürecinde tek adaydı.

Finanstek, finans dünyasındaki güncel gelişmeleri okuyucularına sunarken, yatırım tavsiyesi olmadığını belirtip, sağlanan bilgilerin kendi araştırmalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini vurgular; sitedeki bilgilerden kaynaklanan zararlardan sorumlu tutulamaz ve okuyucuların herhangi bir finansal işlem yapmadan önce kendi risk analizlerini yapmalarını önerir.